marți, 17 decembrie 2013

Câteva cuvinte despre iubire asupra cărora să medităm. De la bătrânul Bob Marley!

   Acum nu mult timp, am găsit câteva vorbe ale lui Bob Marley, un om care a TRĂIT VIAȚA după niște principii ale lui, bine stabilite, dar care a murit după o suferință îndelungată de cancer de piele. Câteva cuvinte inedite poate despre iubire, despre viață, despre noi, oamenii. 


   „Doar o singură dată în viață, cred cu adevărat, găsești pe cineva care poate cu desăvârșire să îți întoarca lumea cu susul în jos. Îi spui lucruri pe care nu le-ai împărtăși altui suflet și absoarbe orice lucru îi spui și real, sincer fără falsitate, sincer, vrea să audă mai mult. Împarți speranțele viitorului, vise care nu au devenit realitate și nu vor deveni, ținte pe care nu le-ai atins niciodată și multele dezamăgiri pe care viața ți le-a aruncat înspre tine. Când ceva minunat se întâmplă, de abia aștepți să împarți cu el, știind că îți va împărtăși bucuria.
   Nu se va simți rușinat să plângă cu tine cînd suferi sau să râdă cu tine atunci atunci când tu „faci mișto de tine” adică greșești tu personal față de tine. Niciodată nu îți rănește sentimentele sau să te facă să te simți că nu ești bună destul sau nu faci îndeajuns binele sau de ajuns; el mai degrabă, îți va arăta, te va ridicași îți va arăta lucrurile despre tine care te fac specială și chiar frumoasă. niciodată nu e stres, presiune, gelozie sau spirit de cometiție, numai un calm liniștitor, plăcut atunci cînd e prezent. Poți să fii tu însăți (însuți) neavând nicio grijă, despre ce va gândi despre tine, pentru că el te iubește pentru cine ești! Lucrurile care par mai nesemnificative pentru majoritatea oamenilor, cum ar fi un bilețel, o melodie, o plimbare, devin neprețuite, comori ținute cu grijă, în siguranță, în inima ta pentru a simți o dragoste pentru totdeauna. Amintirile din copilăria ta revin și sunt așa de clare și vii ca și cum ai fii tânăr iar. 
   Culorile par mai luminoase și mai strălucitoare. Râsul, zâmbetul par părți ale vieții zilnice când înainte erau inconsecvente sau nu existau deloc. Un apel sau două date în jurul zilei, te ajută să treci prin ziua grea de muncă și întotdeauna îți aduc un zâmbet pe față. În prezența lui, mu e nevoie de o conversație continuă, dar tu ești mulțumită, bucuroasă doar pentru a-l avea lângă tine. Lucruri care nu te-au interesat niciodată până acum, devin fascinante pentru că știi că sunt importante pentru persoana care e atât de specială ție.
   Te gândești la persoana asta cu orice ocazie și în totul și toate pe care le faci. Lucruri simple și-l aduc în minte, cum ar fi palidul cer albastru, vântul ușor sau chiar și un nor de ploaie din orizont. Deschide-ți inima știind că există șansa de a fi ruptă într-o zi și în deschiderea inimii tale, o să trăiești o dragoste și o bucurie la care nu visai că ar fi posibilă.
   O să găsești, o să vezi, o simți, că fiind vulnerabil este singura, unica cale pentru a permite inimii tale să simtă adevărata plăcere care e atât de reală încât te va speria. 
   Găsești puterea știind, cunoscând că ai unprieten adevărat și posibil un suflet pereche care îți va rămâne loial până la sfârșit. Viața pare complet diferită, emoționantă, stimulentă, motivantă, și care MERITĂ TRĂITĂ. Singura nădejde și speranță și siguranță este că știi și cunoști că este o parte din viața ta”- BOB MARLEY


   „E posibil să nu fii primul, ultimul sau singurul. Ea a iubit înainte, e posibil să iubească din nou. Dar dacă ea te iubește acum, ce altceva mai contează? Nu e perfectă - nicitu; și voi doi e posibil niciodată să nu fiți perfecți împreună, dar dacă ea te face să râzi; pentru că și tu gândești de două ori și admiți că ești om și face greșeli, atunci ține-te de ea și dăi tot cât poți de mult. Ea se poate să nu se gândească la tine în fiecare secundp a zilei, dar îți va da o parte din ea care știe că o poți distruge sparge - inima ei!
   Așa că nu o răni, nu o schimba, nu o analiza și nu te aștepta mai mult decât poate oferi! Zâmbește de câte ori te face fericit, lasă-o să știe și arată-i când te supără și fie-ți dor de ea când nu e acolo. Iubește total când e dragoste care trebuie avută. Adevărul este că toți te fac să suferi; trebuie doar să îi găsești pe cei care merită să suferi pentru ei. Nu există oameni perfecți, dae este acolo unul (una), care este perfect(ă) pentru tine” Bob MARLEY

   „Eliberează-te de ură, răutate și gelozie. Nu îți îngropa gândurile. Trezește-te și TRĂIEȘTE. Trăiește pentru tine și vei trăi degeaba. Trăiește pentru alții și vei trăi încă odată. Conștiința îți reamintește continuu că inima ta și nimeni altcineva te va judeca. DACĂ E UIMITOARE, NU ÎȘI VA FI UȘOR CU EA. DACĂ E UȘOARĂ, NU MAI E UIMITOARE. DACĂ MERITĂ, NU RENUNȚA/ DACĂ RENUNȚI, TU NU MERIȚI! Nu uita: trăiește viața pe care o iubești, iubește viața pe care o trăiești” Bob Marley


Daca ati trecut prin asemenea stări și v-au făcut să simțiți și să fiți cu adevărat îndrăgostiți eu nu vreau decât să vă aduc ca ultim argument, dragostea desăvârșită de care vorbește un mare iubitor de Dumnezeu și de oameni, Pavel din Tars.


 Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poarta cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată”     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu